شیرآلات بهداشتی/ آشنایی با انواع شیرآلات و راهنمای خرید

شیرآلات بهداشتی/ آشنایی با انواع شیرآلات و راهنمای خرید

شیرآلات بهداشتی از چه موادی ساخته می‌شوند؟

جنس شیرآلات

مهم‌ترین مولفه‌ای که برای خرید شیرآلات بهداشتی باید به آن توجه کنید، جنس شیر است.
شناسایی جنس و مواد بهتر در شیرآلات بازار، می‌تواند کمک بزرگی به خرید شیرهای بادوام‌تر کند.

معمولا شیرآلات بازار، از دو دسته عمده مواد ساخته می‌شوند:

  • آلیاژ برنج
  • و سرب خشک

سعی کنید حتما قبل از خرید شیرآلات از نوع مواد ساخته شده در آن‌ها باخبر شوید و سعی کنید انتخاب‌تان از شیرآلاتی باشد که از آلیاژ برنج درست شده‌اند.

سرب خشک دو مشکل بزرگ دارد:

  • اول اینکه دوام کمتری نسبت به برنج دارد و زودتر دچار خردگی و شکستگی می‌شود.
  • و مشکل دوم این است که شیرآلاتی که از سرب ساخته می‌شوند، بعد از از بین رفتن روکش آن‌ها، برای سلامتی مضر خواهند بود. حتما می‌دانید که حتی مقدار کمی از سرب برای بدن مضر است و باعث ایجاد مشکلات زیادی برای سلامتی خواهد شد.

روکش شیرآلات

اما شیرآلات جدا از مواد اصلی، روکش هم دارند. جنس روکش شیرها، می‌تواند از برنج، برنز، مس و استیل ضدخش باشد. از بین مواد استفاده‌شده در روکش شیرآلات، استیل ضدخش بیشترین استفاده را دارند و باقی مواد، بیشتر به صورت سفارشی استفاده می‌شوند.
یعنی شما می‌توانید با سلیقه خودتان و هماهنگ با دکوراسیون منزل‌تان، از کالکشن‌های خاص شیرآلات که در آن‌ها از جنس‌های برنز، مس یا برنج استفاده شده انتخاب کنید یا در مواردی خاص شاید به تولیدکنندگان سفارش تولید شیرآلاتی با این مواد را بدهید.
علاوه بر روکش شیرآلات، اتصالات، مغزی و کارتریج شیرها (مغزی داخل شیر که برای کنترل شدت جریان آب از آن استفاده می‌شود)  هم روکش‌های مخصوص به‌خود را دارند تا از خوردگی و فرسایش، در امان باشند.
بهترین جنس برای کارتریج و سایر اتصالات شیر، انواع سرامیکی و استیل و برنج است. نوع پلاستیکی این مواد هم در بازار وجود دارد که دوام کمتری نسبت به سایر جنس‌ها دارد.

آبکاری شیرآلات

آبکاری شیرآلات هم یکی از نکاتی است که در دوام آن‌ها تاثیر مهم و تعیین‌کننده‌ای دارد و هنگام خرید شیرآلات باید به آن توجه کنید.
پوشش‌های مختلف مس، برنز و… می‌توانند در آبکاری شیر مورد استفاده قرار بگیرند اما بهترین و معروف‌ترین نوع آبکاری شیرآلات، آبکاری PVD است که به آن‌ها خاصیت ضدفرسایش، ضد زنگ و خوردگی، آنتی‌باکتریال و سازگاری بالا با محیط‌های مختلف و در دماهای مختلف می‌دهد.

 

چند دسته شیرآلات در بازار وجود دارد؟

شیرآلات از نظر دسته‌بندی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند اما مهمترین و رایج‌ترینِ آن‌ها دسته‌بندی بر اساس طراحی و کارکرد است. در ادامه این مطلب شما را با انواع شیرآلات آشنا خواهیم کرد.

انواع شیرآلات براساس طراحی

1-شیرآلات تک دستگیره

شیرآلات بهداشتی

این دسته از شیرآلات تنها با یک اهرم تنظیم می‌شوند و به دلیل سهولت در استفاده به سرعت فراگیر شدند. امروزه این دسته از شیرآلات در اکثر خانه‌ها، در سرویس‌های بهداشتی، حمام و آشپزخانه‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

 

2-شیرآلات دو دستگیره

شیرآلات دو دستگیره

در شیرآلات دو دستگیره، دو اهرم یا فلکه تعبیه شده‌است که جریان آب یا دمای آن را تنظیم ‌می‌کند. شیرآلات دو دستگیره در گذشته عمومیت بیشتری داشتند و حالا جای خود را با شیرآلات تک دستگیره عوض کرده‌اند.

 

3-شیرآلات سنسوردار

حتما تابحال از شیرآلات چشمی دارای سنسور استفاده کرده‌اید. این دسته از شیرآلات بدون هیچ دستگیره و اهرمی و فقط با تکان دست جلوی چشمی شیر، کار می‌کنند. مزیت این دسته از شیرآلات بهداشتی بودن آن‌هاست و شما برای استفاده از آن هیچ نیازی به دخالت دست ندارید.

ابتدا این نوع شیرآلات در مکان‌های عمومی مورد استفاده قرار می‌گرفتند، اما به خاطر مصرف کمتر آب و قطع شدن اتوماتیک آب در شیرآلات سنسوردار، این مدل برای استفاده در منازل هم طرفداران زیادی پیدا کرده‌ است. به نظر می‌رسد خرید شیرآلات سنسوردار می‌تواند گزینه‌ مقرون‌به‌صرفه‌ای باشد.

4-شیرآلات دیجیتال

شیرآلات هوشمند

شیرآلات هوشمند، با استفاده از صفحه‌ای کوچک به‌راحتی دما و میزان آب خروجی از شیر را تنظیم می‌کنند و شما با وارد کردن مقادیر موردنظرتان، به دمای دلخواه آب می‌رسید.

 

انواع شیرآلات براساس کارکرد

1-شیرآلات چشمی

امروزه در اکثر ساختمان ها به علت کمبود آب، گرایش به سمت استفاده از شیرآلات چشمی افزایش یافته است. این شیرآلات به شیرآلات سنسوردار، الکترونیکی، اتوماتیک و مادون قرمز معروف هستند و بر اساس جدیدترین تکنولوژی به بازار عرضه می شوند. فعالیت سنسورهایی که در این شیرها تعبیه شده اند بر اساس نور مادون قرمز است. به محض قرار گرفتن دست در زیر سنسور، آب شیر به طور خودکار باز  و با دور کردن دست، آب قطع می شود. این شیر آب ها بیشتر در مکان هایی نظیر فرودگاه ها، بیمارستان ها، کلینیک ها، سازمان های دولتی، هتل ها و … نصب می گردند و منجر به کاهش مصرف آب و جلوگیری از انتقال باکتری های پوستی در اثر برخورد با شیر می شوند. در منازل نیز از شیرآلات الکترونیکی در دستشویی و آشپزخانه استفاده می شود.

 

2- شیرآلات دوفلکه‌ای

شیرآلات دو فلکه

رایج‌ترین و قدیمی‌ترین انواع شیرآلات، شیرهای دوفلکه‌ای هستند. دو دستگیره اطراف شیر که از آن‌ها برای تنظیم آب گرم و سرد استفاده می‌شود، بارزترین ویژگی شیرآلات دوفلکه‌ای است. نصب این نوع شیرآلات سخت‌تر از سایرین است و باوجود متداول بودن استفاده از آن‌ها در سال‌های گذشته، این روزها کمتر کسی از آن‌ها استفاده می‌کند.

البته مدل‌های کلاسیک و آنتیک شیرآلات دوفلکه‌ای در بازار وجود دارند که باتوجه به نوع دکوراسیون آشپزخانه یا سرویس بهداشتی‌ شما، می‌توانند نصب و استفاده شوند. این مدل‌های کلاسیک زیبایی منحصربه‌فردی هم دارند و با دکوراسیون کلاسیک آشپزخانه‌تان به زیبایی هرچه‌تمام‌تر هماهنگ می‌شوند.

 

3- شیرآلات تک اهرمی

شیرآلات تک اهرمی

شیرآلات تک اهرمی که امروزه بیشترین مشتری را در سرتاسر بازار دارند، با حرکت اهرمی که در قسمت بالایی یا پایینی شیر تعبیه شده‌ است، میزان آب خروجی شیر یا دمای آن را تنظیم می‌کنند.

4- شیرآلات هندزفری

انواع شیرآلات هوشمند، پدالی و سنسوردار، در دسته شیرآلات هندزفری قرار می‌گیرند. دلیل نام‌گذاری آن‌ها هم دخالت نداشتن دست در جریان پیدا کردن آب است. به ‌خاطر خاصیت بهداشتی این شیرآلات، بیشترین مورد استفاده از آن‌ها در اماکن عمومی و مذهبی، بیمارستان‌ها و فرودگاه‌هاست.

شیرآلات می‌توانند بر اساس طراحی‌شان، به صورت متصل به سینک، روی کانتر و روی دیوار نصب شوند. انتخاب نحوه نصب هرکدام از این انواع، براساس ظرفیت منزل شما و موارد مصرف شما انجام می‌شود و هیچ کدام برتری ذاتی خاصی نسبت به هم ندارند.  مثلا اگر زیاد شیرآلات خود را تعویض می‌کنید، بهتر است از نوع متصل به سینک استفاده نکنید.

چرا که شیرآلات بر اساس نوع و طراحی‌شان، ممکن است یک، دو یا حتی چهار حفره در سینک ظرفشویی ایجاد کنند که درصورت تعویض، ممکن است جای آن منظره ناخوشایندی ایجاد کند؛ یا برعکس، ممکن است سینک شما حفره‌های مورد نیاز شیر جدید را نداشته باشد و دراینصورت نصب آن پردردسر خواهد بود.

شما  در انتخاب شیرآلات گزینه‌هایی از رنگ‌های فلزاتی مثل کروم، نیکل، نیکل براق، برنز و استیل، پیش‌رو دارید که هماهنگ با دکوراسیون و سبک طراحی منزل‌تان و مطابق با سلیقه خودتان، آن را انتخاب می‌کنید.

5- شیرآلات پیسوار

شیرآلات پیسوار

شیرآلات پیسوار نقش یک رابط را بین شیر آب مخلوط و لوله کشی ایفا می کنند. آنها به منظور قطع جریان آب هنگام خراب شدن شیرهای مخلوط و تعمیر آنها نصب می شوند. جنس این شیرآلات اغلب از برنج است که با نیکل یا کروم آب کاری شده و یا ممکن است با پلاستیک های فشرده ساخته شوند. در حال حاضر تولیدکنندگان شیرآلات یک فیلتر درون شیرهای پیسوار قرار می دهند. این فیلتر از جنس استیل ضد زنگ است و مانع از ورود ناخالصی ها به داخل شیر می شود. شیرآلات پیسوار به منظور پر کردن سیفون ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 

نکات مهم در انتخاب شیرآلات بهداشتی

یکی از مهمترین و موثرترین انتخاب هایی که در تکمیل دکوراسیون داخلی منزل صورت می گیرد، انتخاب شیرآلات بهداشتی است. انتخاب و خرید شیرآلات یک ساختمان باید بر اساس آگاهی و یکسری معیارهای ویژه صورت گیرد. از شیرآلات به منظور هدایت آب به سمت خروجی ها برای مصارفی نظیر شستشو و آشپزی استفاده می شود. در حال حاضر این لوازم با مدل های مختلف در بازار ارائه می شوند. مهمترین ملاک انتخاب شیرآلات کارایی آسان و فراهم نمودن آسایش برای مصرف کنندگان است، بنابراین در هنگام خرید آنها باید این نکته را مد نظر قرار داد. مدل های جدید شیرآلات در نگاه اول بسیار جذاب و کاربردی به نظر می آیند اما شما باید به کاربرد آنها در خانه دقت کنید و بر اساس آن نسبت به خرید اقدام نمائید.

شیرآلات آشپزخانه

  • شیرآلاتی که در آشپزخانه نصب می شوند با توجه به علم خود به دو صورت علم ثابت و علم متحرک (شاوری) ساخته می شوند.
  • در انتخاب شیر با علم ثابت باید ارتفاع ظرفشویی را مد نظر قرار داد.
  • ارتفاع آبریز شیر باید به حدی باشد که به آسانی بتوان ظروف بزرگ را شست.
  • شیرهای ظرفشویی باید بلند و به شیلنگ و سردوش متحرک مجهز باشند.
  • در انتخاب علم متحرک نیز باید به آسان بودن حرکت سردوش، رسوب زدایی آن و حرکت شلنگ متحرک توجه نمود.

شیرآلات حمام

  • مهمترین نکته در انتخاب شیر حمام توجه به نوع سوپاپ تغییر جهت آب است که آن را از حالت دوش به حالت وان تبدیل می کند. این سوپاپ ها با فشار آب کار می کنند، به همین دلیل تولید کنندگان به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل در عملکرد شیرها هنگام کاهش فشار آب، سوپاپ هایی تولید نموده اند که در حالت دوش قفل می شوند و به فشار آب وابسته نیستند. امروزه در مناطقی که با افت فشار آب مواجهه هستند از سوپاپ های قفل دار در شیرآلات استفاده می شود.

شیرآلات روشویی

  • شیرآلات روشویی باید به گونه ای طراحی شوند که طول لوله یا قسمت خروجی آب آنقدر جلو باشد که به راحتی بتوان دست ها را شستشو داد، در واقع فضای کافی برای حرکت دست ها وجود داشته باشد.
  • ارتفاع آن نیز باید به اندازه ای باشد که دست ها به کاسه روشویی برخورد نکنند و به راحتی بتوان شستشو را انجام داد.
  • شیرآلاتی که در روشویی نصب می شوند باید از آب کاری و مغزی مناسب برخوردار باشند.
  • اندازه آنها نیز استاندارد باشد تا مشکلی حین شستشو پیش نیاید.

 

برای خرید شیرآلات سراغ کدام برند برویم؟

توجه کنید که معمولا جنس‌های شیرآلات بازار، کیفیت قابل قبولی دارند اما به شرط اینکه از برندهای معتبر و دارای گارانتی خریداری شوند.
خوشبختانه برندهای ایرانی بسیار خوبی از شیرآلات بهداشتی منزل در بازار وجود دارند که می‌توانید با اطمینان از کیفیت آن‌ها، محصولاتشان را خریداری کنید.

در فروشگاه اکسون با همکاری برترین سازندگان شیرآلات کوشیده‌ایم تا با ارائه بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات در بازار کیفیت و زیبایی را برایتان به ارمغان بیاوریم.

پایان/

 

منابع: + +